«Дослідження
якості меду та способи його фальсифікації»
Відділення: Хімія та
біологія
Секція: Хімія
Запорізька спеціалізована
школа №72
І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням хімії
та біології
Виконала учениця 11 А
класу: Садовнік Юлія Сергіївна
Науковий керівник:
вчитель хімії Кукса А.В.
Актуальність теми дослідження. Отримання натурального меду
супроводжується значними матеріальними затратами, у зв'язку з високими цінами на бджолиний мед,
його часто піддають фальсифікації. Саме тому визначення фальсифікації меду на
даний час є досить актуальною проблемою.
Мета дослідження: провести аналіз зразків меду та зробити
висновки про його натуральність.
Об’єкт дослідження: зразки меду, придбаного в магазинах міста
та у приватних підприємців.
Предмет: якість та фальсифікація меду.
Завдання дослідження:
- розглянути проблему фальсифікації меду;
- визначити критерії виявлення фальсифікації
меду (органолептичні, фізико-хімічні, інструментальні);
- провести відповідні лабораторні
дослідження;
- зробити відповідні висновки та пропозиції.
Висновки:
1. Провели
аналіз зразків меду, придбаного в магазинах міста та у приватних
підприємців.
2. Дослідили якість меду.
3. Розробили рекомендації для споживачів «Як
обрати натуральний мед».
Немає коментарів:
Дописати коментар