Мала Академія Наук

«Дослідження якості меду та способи його фальсифікації»
Відділення: Хімія та біологія
Секція: Хімія
Запорізька спеціалізована школа №72
 І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням хімії та біології
Виконала учениця 11 А класу: Садовнік Юлія Сергіївна
Науковий керівник: вчитель хімії Кукса А.В.
Актуальність теми дослідження. Отримання натурального меду супроводжується значними матеріальними затратами, у  зв'язку з високими цінами на бджолиний мед, його часто піддають фальсифікації. Саме тому визначення фальсифікації меду на даний час є досить актуальною проблемою.
Мета дослідження: провести аналіз зразків меду та зробити висновки про його натуральність.
Об’єкт дослідження: зразки меду, придбаного в магазинах міста та у приватних підприємців.
Предмет: якість та фальсифікація меду.
Завдання дослідження:
-       розглянути проблему фальсифікації меду;
-       визначити критерії виявлення фальсифікації меду (органолептичні, фізико-хімічні, інструментальні);
-       провести відповідні лабораторні дослідження;
-       зробити відповідні висновки та пропозиції.
Висновки:
1.     Провели  аналіз зразків меду, придбаного в магазинах міста та у приватних підприємців.
2.     Дослідили якість меду.

3.     Розробили рекомендації для споживачів «Як обрати натуральний мед».

Немає коментарів:

Дописати коментар